Activitats

Activitats ...

Portes Obertes 2014Fem activitats de descobriment partint de l'observació directa d'objectes i i seguint el procés normal d'exploració; de experimentació: tocant, mirant i manipulant l'objecte. De manipulació i de construcció de nous objectes partint dels es troben al seu abast.

De moviment: coordinació visomotora, de pensament i imaginació donant pas a la creativitat dels moviments.

De comunicació amb els altres i convivència, per aconseguir la cooperació, amb ells mitjançant els llenguatges: plàstic, musical y corporal.

Activitats per les cuals els infants aprenen a conèixer el mon que els envolta i a relacionar-se amb les persones i objectes en situcions diverses.

Activitats individuals o col·lectives: establiment d'hàbits i rutines bàsiques. Racons per activitats de joc simbòlic, música, psicomotricitat, emocions, centres d'interès, etc.

LLenguatge Plàstic.

Els infants van evolucionant en la seva forma de dibuixar: primer començem fent gargots i de mica en mica aprenen a fer formes més representatives. Tenen un gran potencial creatiu i els seus dibuixos es caracteritzen per la seva frescor i espontaneitat.

Aprofitem els seus propis moments de motivació o bé intentem crear-los de manera que gaudeixen dibuixant, amb confiança i sense estar preocupats pels resultats. Valorem les sevas produccions en funció de l'interès que han posat en experimentar i a partir de les capacitats de cadascun en aquest moment.

 

De vegades els agrada utilitzar un únic color, investigant les línias i les formes. Tenim que respectar-los si després no desitgen pintar el seu dibuix. Altres vegades dibuixen utilitzant més colors, ceres, ...

Els ajudem a observar les formes, els colors, les textures, les funcions, ... dels elements que hi ha al nostre voltant.

Experimentem pintant, amb ceres toves, guix, pintura de dits,....

Treballem el volumen modelant amb plastilina; fan composicions i invents utilitzant materials reciclats.

Amb les aportacións de tots fem murals col·lectius, etc.

 

"El cervell no és un vas que s'ha d'omplir; és un llum que s'ha d'encendre" Plutarc.

Subcategories

 • Psicomotricitat

  Activitats relacionades amb la psicomotricitat: moviment i coordinació en el desenvolupament infantil

 • Comunicació i convivència

  A partir del llenguatge musical,verbal, matemàtic i plàstic potenciem la cooperació i les relacions entre els infants.

  - Amb el llenguatge musical els infants escolten cançons i/o fragments musicals i mitjançant el moviment i l’expressió corporal, les representen.
  - Amb el llenguatge verbal els nens i nenes aprenen a expresar-se, precisen la pronunciació, amplíen el seu vocabulari, estructuren el seu pensament.
  - El llenguatge matemàtic durant l’etapa infantil ha d’estar proper a la realitat dels infants, a la seva vida quotidiana.

  - El llenguatge plàstic és la porta a la imaginació i a la creativitat. Els infants han de gaudir pintant i creant.

  A la nostra escola valorem totes les produccions dels infants i el seu interés per experimentar. Respectem els diversos ritmes i capacitats dels infants, ja que cadascún té el seu propi desenvolupament.